Diensten

Wat wij doen

Verkoopservice

Met onze verkoopservice helpen we je van A tot Z met het verkopen van je huis.

Graag komen we eerst bij je langs in je huis en gaan we met je in gesprek om alle ins- en outs van je huis te bespreken. Maar we zijn ook benieuwd waarom je het huis wilt verkopen en wat je verwachtingen zijn. Wij sturen je naar aanleiding van ons gesprek ons plan van aanpak, welke op maat is gemaakt voor jullie woning. Als je/jullie akkoord gaan, gaan wij aan de slag om jouw/jullie huis te verkopen!

Allereerst vragen we je om een vragenlijst in te vullen , waarin belangrijke punten over je huis in staan beschreven. Vervolgens gaan we foto’s, plattegronden en een gave video laten maken om een zo’n compleet mogelijke presentatie te creëren. Dit helpt namelijk ook in de vindbaarheid op Funda. In het plan van aanpak hebben we onze aanpak afgesproken om zoveel mogelijk kijkers te krijgen. Bijvoorbeeld door een open huis weekend te organiseren, hier zijn wij gek op! Want je creëert meteen reuring en de kijkers hoeven (vaak) geen vrij te nemen van hun werk om te komen kijken. Echter kan het ook zijn dat voor jouw/jullie huis het interessanter is om te bezichtigen op afspraak.

Tijdens de bezichtigingen zorgen we dat de kijkers alles te weten komen over het huis, we weten dit door ons gesprek en door jouw/jullie ingevulde vragenlijst. We willen de kijker het juiste gevoel van het huis overbrengen en nemen dan ook ruim de tijd voor hem en/of haar. Indien we een bieding ontvangen, begint de onderhandeling. Hier houden we je/jullie nauwlettend van op de hoogte. Het is een spannend proces en begrijpen het als je hier vragen over hebt. Daarom vinden we het belangrijk goed bereikbaar te zijn en kunnen we ook bellen of afspreken in de avonduren.

Indien alle partijen akkoord zijn dan gaan we de voorlopige koopakte opstellen, leggen we deze stap voor stap uit, tekenen we die samen en dan is het wachten tot de bedenktijd en eventuele voorbehouden voorbij zijn om vervolgens op de overeengekomen datum over te dragen. Hier zijn we uiteraard bij om alles in goede banen te leiden t/m de sleutelopdracht maar als er daarna nog wat aan de hand is zijn we er uiteraard ook voor je/jullie.

Aankoopservice

Met onze aankoopservice begeleiden we je door het hele traject van het aankopen van een huis heen. Allereerst willen we graag een introductiegesprek met jou/jullie, zodat we elkaar wat beter leren kennen en wij je/jullie wensen goed kunnen inventariseren, indien we beide een prettig gevoel hebben en de voorwaarden akkoord zijn, gaan wij een zoekopdracht aanmaken en houden we de markt iedere dag meermaals nauwlettend in de gaten opzoek naar dat ene droomhuis.

We gaan met je/jullie mee naar bezichtigingen, vertellen op welke punten je even moet letten (en dat doen wij ook). Vragen alle relevante stukken op en checken die voordat we een eventueel bod doen op je/jullie nieuwe droomhuis. Ook peilen we bij de makelaar hoe het zit met de interesse van potentieel andere kandidaten en dan begint het spannende en voor ons leukste gedeelte, onderhandelen over de prijs. Het voordeel van de onderhandelingen aan ons overlaten is dat wij zonder emotie voor je kunnen onderhandelen, iets wat ontzettend belangrijk is als het op geld aan komt. Het is immers zonde om teveel te betalen vind je niet?

Mocht het bod en de voorwaarden zijn geaccepteerd dan wordt er een koopovereenkomst opgesteld door de verkopend makelaar/notaris. Wij checken deze juridisch en geven hier nauwkeurig uitleg over. Op de overeengekomen transportdatum (overdracht) gaan we uiteraard met je mee naar de inspectie om te controleren of alles is zoals is afgesproken en zijn we bij je t/m de sleuteloverdracht. Mocht er daarna toch nog wat zijn, dan kan je uiteraard op ons rekenen.

Onderhandelingsservice

Mocht je nou Funda zelf helemaal afspeuren en het helemaal zeker weten, dit moet jouw/jullie nieuwe droomhuis worden maar de onderhandeling toch wat spannend vinden en dit aan een professional over willen laten. Dan kan je ons ook inschakelen voor alleen de onderhandeling. Dan zouden we graag ook nog het huis willen zien en helpen we jou/jullie daarna om de juiste prijs en voorwaarden overeen te komen voor je/jullie nieuwe droomhuis.

Verhuurservice

Heb je een huis dat je graag wilt verhuren? Misschien heb je al een nieuw huis gekocht en wil je je/jullie oude huis verhuren of heb je een beleggingsportefeuille dat je graag wilt verhuren dan kan je gebruik maken van onze verhuurservice. Vergelijkbaar met het verkopen van een huis gaan we na een oriëntatiegesprek voor je aan de slag om je huis te verhuren. We komen ook graag even langs bij het huis om het van binnen te zien en geven waar nodig advies en tips om de verhuurbaarheid van je woning te verbeteren. Soms kan je al met kleine aanpassingen een beter eindresultaat halen.

Wij van VSTGD Makelaars vinden het erg belangrijk dat je woning goed wordt gepresenteerd. Je ziet veelal in de markt dat er snel wat foto’s worden gemaakt met een telefoon en een advertentie wordt geplaatst om een nieuwe huurder te vinden. Wij zijn van mening om mooie en goede foto’s te laten maken, een pakkende advertentie tekst en duidelijk te vermelden naar wat voor huurder we op zoek zijn. Als je goede foto’s hebt kan je deze vaak later nog een keer gebruiken indien de huurder heeft opgezegd en weer opzoek gaan naar een nieuwe huurder. Na het plaatsen van de advertentie plannen we de bezichtigingen in. Selecteren we samen de meest geschikte huurder en checken we een aantal zaken zoals inkomen alvorens we een contract gaan aanbieden. Uiteraard zorgen wij voor een juiste huurovereenkomst.

Zodra beide partijen hebben getekend regelen we uiteraard de check-in. Dit vindt voor de sleuteloverdracht plaats, daar checken we de meterstanden, maken we foto’s van de woning en tuin, of de waarborgsom en eerste maand huur is overgemaakt en dragen we de sleutel over. Ook als je je/jullie in het buitenland bevinden kunnen wij alles omtrent het verhuren van je/jullie huis regelen.

Aanhuurservice

Misschien wil je liever een huis huren i.p.v. kopen, dan kan je gebruik maken van onze aanhuurservice. Wellicht is deze service wat onbekender dan als je een huis gaat aankopen maar aanhuren met een makelaar kan ook erg fijn en lucratief zijn. Indien je kiest voor onze aanhuurservice dan gaan we voor/met je/jullie opzoek naar een geschikte huurwoning. We zouden graag eerst met je/jullie in gesprek gaan om je/jullie wensen te bespreken.

Indien de wensen duidelijk zijn gaan we een zoekopdracht instellen en houden we de markt iedere dag meermaals nauwlettend in de gaten opzoek naar dat ene huis. Zodra we bezichtiging(en) hebben gehad en je/jullie zijn er over uit dat dit jullie nieuwe huis wordt dan gaan we in gesprek met de verhuurmakelaar. Ook met een huurhuis kan je onderhandelen, zo kan je onderhandelen over een huurprijs, over het huurtermijn of andere voorwaarden. Daarnaast sta je vaak net even sterker met een aanhuurmakelaar, de verhuurder wilt het liefst een betrouwbare huurder en met een aanhuurmakelaar aan je zijde kom je nog net even wat betrouwbaarder over.

Indien we eruit zijn over de voorwaarden zal de verhuurmakelaar het huurcontract opmaken en versturen, uiteraard controleren we deze uitgebreid voordat je/jullie daadwerkelijk je/jullie handtekening zet(ten) en dit je/jullie nieuwe huurhuis wordt. Daarna zijn we er voor je bij de check-in en sleuteloverdracht. Dan controleren we samen de meterstanden en of het huis wordt opgeleverd zoals afgesproken. Indien niet het geval is gaan we uiteraard voor je in gesprek om dit op te lossen.

Neem contact op

Heeft u interesse in aankopen of verkopen van een woning?